Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ausztrália világbajnokságon – sőt, ha jól tudom, általában a FIFA égisze alatt szervezett tornákon – még soha nem vert meg európai csapatot. No, most meg kell szakítani ezt a rossz sorozatot – ekkor ugyanis még van esélyünk a továbbjutásra, egyébként semmi.

Szerbiával még nem játszottunk, de a délszláv országokkal kapcsolatban vannak kellemes emlékeink. Az egyik a már az előző posztban megénekelt 1-0-s győzelem az 1988-as olimpián Jugoszlávia elleni csoportmeccsen, miután a socceroos tovább is jutott. Pedig abban a jugoszláv csapatban olyan játékosok voltak, mint a későbbi 84-szeres jugoszláv válogatott Pikszi Sztojkovics vagy a későbbi Stuttgart- és Sampdoria-légiós Srecko Katanec, a kispadon pedig a legendás Ivica Osim ült.

Aztán a másik kellemes emlék a négy évvel ezelőtti világbajnokságról való. Akkor is egy délszláv csapattal, a horvátokkal játszottuk az utolsó meccset, ami akkor is sorsdöntő volt. Igaz, akkor 3 pontjuk volt Vidukáéknak két mérkőzés után (Japánt verték, a braziloktól kikaptak), most viszont csak egy van. Így akkor a saját kezükben volt a sorsuk, tudták, ha nem kapnak ki, akkor továbbjutók.

Nem kaptak ki – pedig már a második percben vesztésre álltak –, továbbjutottak, így ni.

Nos, ezúttal nehezebb a helyzet. Egyfelől most nincs saját kezünkben a sorsunk (a másik meccsen nagyon kedvezően kell alakulnia az eredménynek ahhoz, hogy reménykedhessünk a továbbjutásban), másfelől most nem elég a döntetlen, nyerni kell. Mindezeken túl pedig a csapat két nagyon kemény, egyaránt emberhátrányban lejátszott meccs után van. Ráadásul épp ezekkel az emberhátrányokkal összefüggésben nem játszhat Kewell, aki nélkül a támadójátékunk hatékonysága nagyjából a felére csökkent.

Ráadásul a szerbeknek jó kapusuk van, nem működhet az a taktika, hogy távolról lövünk, az kipattan a béna kapusról, és valaki lecsap rá. Vagyis persze meg lehet próbálni, de kisebb rá az esély (szemben a ghánai meccsel, ahol a gólt is ilyen helyzetben szereztük).

Az viszont biztos, hogy támadni kell, vesztenivalónk nincs, így remélem, támadni is fogunk. A kezdő tizenegy mindenesetre erre utal: Schwarzer - Neill, Carney, Beauchamp, Wilkshire - Culina, Valeri - Cahill, Bresciano, Emerton - Kennedy.

Szólj hozzá!

Címkék: szerbia beharangozó vb2010 ausztrál foci

A bejegyzés trackback címe:

https://socceroos.blog.hu/api/trackback/id/tr552104605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása