Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ausztrál szövetségi kapitány. Lehet.

A világbajnokságon három meccsből hármat vesztő kameruni válogatottat vezető francia Paul Le Guent tartja legesélyesebbnek az ausztrál válogatott kispadjára a Sportsbet.com.au – írja a szövetség honlapja. Pim Verbeek holland szakvezető irányításával az általunk – kishitűen – vártnál jobban szerepelt ugyan a socceroos, ám a folytatást új szakember irányítja. A jelölt személye azonban eléggé borzasztó, kevés alkalmatlanabb embert tudunk elképzelni, pedig a magyar edzők közül is sokat ismerünk.

Verbeeket a vébé előtt a torna három legrosszabb szakembere közé soroltuk, helytállóan Raymond Domenech és tévesen Maradona társaságába. Most azt kell mondanunk, tévedtünk: Le Guen még nála is rosszabb választásnak tűnik. Nemcsak a mostani statisztikák miatt, miszerint a kameruniak nulla ponttal, 2-5-ös gólaránnyal térnek haza a világbajnokságról. Hanem azért is, mert a korábbi edzői karrierje is egy kövér nullával írható le, és mert a vb-t reménytelenül, ötlettelenül játszották végig. Sőt, ha a zuhanyhíradóknak hinni lehet, a kameruni játékosok egy csoportja az első, elképesztően rossz, Japán elleni meccs után Eto'o vezetésével és a sportminiszter társaságában felkeresték, meséltek neki a kameruni fociról, a játékosokról, és ennek nyomán egy sokkal összeszedettebb csapat játszott a dánok és a hollandok ellen; más dolog, hogy épp úgy eredménytelenül.

De tényleg: az a kapitány, aki egy olyan csapatból, amiben ott van Eto'o mellett Song, Geremi, Assou-Ekotto és Webo, szóval ebből a csapatból három szánalmas, egygólos vereséget tud kihozni, mit érdemel? Elképzeljük, amint az ausztrál sportminiszter - akihez feltehetően sokkal közelebb áll a rögbiszerű ausztrálfoci, a krikett vagy a tenisz - tétován odatipeg Viduka, Kewell és Cahill társaságában majd a Fidzsitől elszenvedett történelmi 1-2 után, hogy talán jobb lenne Schwarzert ismét kapuba tenni, Emertont és Brescianót a középpályára, ésatöbbi, ésatöbbi.

A világ, úgy tűnik, tele van idióta francia edzőkkel. Wenger évtizedek óta építi a semmit az általunk hőn szeretett Arsenalnál a 17 évesekkel, Raymond Domenech hozta azt a formát, amit vártunk tőle, és akkor itt van ez a Le Guen is. Igaz, a Lyonból – ez a későbbi pályafutása fényében igencsak érthetetlen – ő csinálta meg a kétezres évek francia nagycsapatát, de aztán például a Rangerstől 31 meccs után kirúgták – a 31-ből csak 16-ot nyertek, 8 döntetlen és 7 vereség jött össze –, a kameruniaknál pedig 19 meccsen ült a kispadon, amiből csak 7-et nyertek meg (részleteket nem is közlünk az életrajzából, nem akarjuk elhinni, hogy tényleg ő lesz a kapitány). Szóval ő a francia foci Détári Lajosa, játékosként csak-csak, de edzőként...

Ami persze önmagában nem lenne baj. De miért kell ő az ausztráloknak?

3 komment

Címkék: szövetségi kapitány ausztrál foci pim verbeek paul le guen

Az első negyedóra alapján látszik, hogy a szerbek főleg a széleket, elsősorban is a jobboldalon játszó Krasznicsot próbálják megjátszani. Ez nem rossz elképzelése, az viszont igen, hogy a szélről belöbböljék vagy íveljék a labdákat. Az ausztrál foci ugyanis az angol másodosztály vagy a skót élvonal derűs jellegzetességeit viseli: darabos, lassú, de a levegőt uraló védőink vannak. Szóval ellenünk fejjel próbálkozni, az tényleg olyan, mint Kovit megpróbálni pornóval lenyomni.

2 komment

Címkék: szerbia közvetítés ausztrál foci

Tudjuk, ezerszer elmondták, leírták már: Ausztrália még sosem nyert világbajnokságon európai csapat ellen. (Bár négy éve a horvátok elleni 2-2 győzelemmel felérő döntetlen volt.)  Nosza, írjuk együtt az ausztrál történelmet!

Ausztrália-Szerbia 0-0. Egyelőre.

Az első tíz percben haldoklott a blog.hu, volt néhány szöglet, valamint Kraszics majdnem kiharcolt egy tizenegyes vagy egy sárgát. Egyiket sem kapott, ami nagy hiba volt a bírótól, mint a lerántása Valeritől.

12. perc: Egy szögletünk után nyomtak egy kontrát a szerbek, Kraszics kicselezte Schwarzert is, aztán meglőtte a tornyot, mintha Vukováron támadna tizenöt éve. Majd magyarázkodhat, hogy a Jabulani már csak ilyen.

Most egy posztban követjük végig a meccset – bár a közbevetőleges észrevételeinket külön bejegyzésekben osztjuk meg a nagyérdeművel –, hátha a változtatás jót tesz a csapatnak, és meglesz az esetleg továbbjutást érő győzelem.

A 17. percben ismét volt egy szerb helyzet. Nekik is győzni kell, nekünk is – a döntetlennel mindketten kiesünk –, de ez egyelőre az ő játékukon látszódik jobban.

A 23. percben újabb nagy szerb helyzet volt. Eddig Schwarzer a legjobbunk, és rossz térfelet szálltunk meg, a szerbeké helyett a sajátunkat: nem éppen támadófociról árulkodó jelek, nem lesz ez így jó.

Félóra alatt két helyzetünk volt, Kennedy fejeséből szöglet lett, Cahilléből még az sem. Honosítanunk kellene ezt a Zsigics gyereket, a labdát ő is gyilkolja, de fejelni még a mieinknél is jobban tud.

No, a 37. percben már majdnem gólt szerzett Kraszics, szerencsére lesen volt. És jó látni, hogy Scharzer még egy leshelyzetből kialakított ziccernél is bele tud ütni a labdába. Aztán a következő akcióból nekünk lett helyzetecskénk, majd szögletünk, de semmire nem jutottunk vele.

Az utolsó percben volt még egy helyzete Kennedynek, épp akkor, amikor le akartam írni, hogy a 0-0-t ügyesen őrizzük, de ennél több kellene (igaz, a másik meccsen is döntetlen, ami azt jelenti, hogy nem lenne elég győzni, nagyon kellene győzni).

Szünet. Lement az első olyan félidő, amikor teljes létszámban voltunk. Ausztrál sörünk nincs, cseh sörünk van, azt isszuk. Az legalább jó.

A sör jó volt. A második félidőben az első öt percünk is, csak sajnos még lesz negyven.

Csodás statisztikák vannak a FIFA honlapján. A kapuralövések aránya 8:7 ide, de csak egyszer kellett a szerb kapusnak védenie, háromszor viszont Schwarzernek. A szerbek 77, az ausztrálok 72 százalékos pontossággal passzolnak, mindkét csapatnak főleg a védelmében jár a labda. A leggyorsabb ausztrál Carney 23 km/órás sebességgel, a szerb Obradovics 28 fölé futott.

A másik meccsen is 0-0, két gólnyira vagyunk a továbbjutástól, egyet nekünk kellene lőnünk, egyet Ghánának.

Hoppá, mondom én, hogy távolról kell próbálkozni, az 55. percben Wilkshire lőtt, mellé ment, de a kapus akkor is verve lett volna, ha pontosabb.

És ismét a 63.-ban, Bresciano lőtt, Cahill mehetett volna a kapusról kipattanóra, de hiába indult lesről, így is kivágták előle.

Futár jő dingókutyákon lovagolva. A németek vezetnek, 6 pontosak jelenleg, Ghána 4, a szerbek, ha így marad, szintén 4, ha nem kezdjük meg gyorsan a gólgyártást, csak a szerbeket rántjuk magunkkal.

Cahill! CAHILL! CAHILL, CAHILL, CAHILL!

Ívelés szélről, fejelés középen, egy Aberdeen-Motherwell meccsen sem játszanak szebben. De nem ez a lényeg.

Hanem az, hogy vezetünk. Nem jelent ez még sokat, továbbjutást sem, de vezetünk.

A németek most 6 pontosak, Ghána 4, Ausztrália 4, Szerbia 3, ha így marad, de a gólaránnyal bajban vagyunk: az afrikaiaké 0, a miénk -3, szóval kellene még három német gól. Vagy három ausztrál. Vagy kettő ilyen, egy olyan.

Cahillnek ez a 42. válogatott mecse, és azon a 21. gólja. A vb-n most lép pályára másodszor, az első meccsen kiállították, a másodikat ki kellett hagynia, ma eddig az ausztrálok legjobbja, Schwarzerrel vállvetve.

GÓL! GÓL? Hát ez meg mi? 2-0! Íródik a történelem, esik szét Szerbia, mint egykor Jugoszlávia.

A beívelésen túl a másik lehetőség, amiből gólt tudunk lőni: távoli bomba, lepattanó Jabulani, boldog Holman. És még van negyedóránk!

A történelmi győzelem összejöhet, és ha a szerbek megrogynak, ahogy szoktak, összejöhet még a két gól. Szerbiának hármat kellene lőnie - összejön-e, ahogy 98-ban?

Szurkoljunk két német gólért, de nagyon!

84. perc: lett helyette egy szerb, 2-1, innen már csak a németek segíthetnének.

És most már a szerbeknek éri meg hajtani, még egy gól, és a döntetlennel ők a továbbjutók.

Holmannek volt nagy helyzete, de 34. meccsén nem lett meg az 5. gólja is.

Az utolsó öt percben csak gólhelyzetek voltak, védekezés semmi. És egy kezezést, amit nem fújtak be ellenünk. Így összejött a történelmi győzelem, ami semmire sem jó, vagyis csak arra, hogy ne csoportutolsóként essünk ki, és magunkkal rántsuk a szerbeket.

Értékelés később holnap, az egész vb-ről, most iszunk egy szerb gorki listet. Vagy kettőt. Vagy kettőt és egyet.

1 komment

Címkék: szerbia közvetítés ausztrál foci

Ausztrália világbajnokságon – sőt, ha jól tudom, általában a FIFA égisze alatt szervezett tornákon – még soha nem vert meg európai csapatot. No, most meg kell szakítani ezt a rossz sorozatot – ekkor ugyanis még van esélyünk a továbbjutásra, egyébként semmi.

Szerbiával még nem játszottunk, de a délszláv országokkal kapcsolatban vannak kellemes emlékeink. Az egyik a már az előző posztban megénekelt 1-0-s győzelem az 1988-as olimpián Jugoszlávia elleni csoportmeccsen, miután a socceroos tovább is jutott. Pedig abban a jugoszláv csapatban olyan játékosok voltak, mint a későbbi 84-szeres jugoszláv válogatott Pikszi Sztojkovics vagy a későbbi Stuttgart- és Sampdoria-légiós Srecko Katanec, a kispadon pedig a legendás Ivica Osim ült.

Aztán a másik kellemes emlék a négy évvel ezelőtti világbajnokságról való. Akkor is egy délszláv csapattal, a horvátokkal játszottuk az utolsó meccset, ami akkor is sorsdöntő volt. Igaz, akkor 3 pontjuk volt Vidukáéknak két mérkőzés után (Japánt verték, a braziloktól kikaptak), most viszont csak egy van. Így akkor a saját kezükben volt a sorsuk, tudták, ha nem kapnak ki, akkor továbbjutók.

Nem kaptak ki – pedig már a második percben vesztésre álltak –, továbbjutottak, így ni.

Nos, ezúttal nehezebb a helyzet. Egyfelől most nincs saját kezünkben a sorsunk (a másik meccsen nagyon kedvezően kell alakulnia az eredménynek ahhoz, hogy reménykedhessünk a továbbjutásban), másfelől most nem elég a döntetlen, nyerni kell. Mindezeken túl pedig a csapat két nagyon kemény, egyaránt emberhátrányban lejátszott meccs után van. Ráadásul épp ezekkel az emberhátrányokkal összefüggésben nem játszhat Kewell, aki nélkül a támadójátékunk hatékonysága nagyjából a felére csökkent.

Ráadásul a szerbeknek jó kapusuk van, nem működhet az a taktika, hogy távolról lövünk, az kipattan a béna kapusról, és valaki lecsap rá. Vagyis persze meg lehet próbálni, de kisebb rá az esély (szemben a ghánai meccsel, ahol a gólt is ilyen helyzetben szereztük).

Az viszont biztos, hogy támadni kell, vesztenivalónk nincs, így remélem, támadni is fogunk. A kezdő tizenegy mindenesetre erre utal: Schwarzer - Neill, Carney, Beauchamp, Wilkshire - Culina, Valeri - Cahill, Bresciano, Emerton - Kennedy.

Szólj hozzá!

Címkék: szerbia beharangozó vb2010 ausztrál foci

Első látásra aggasztó a helyzet, olyan aggasztó, mint egy kacsacsőrű emlősé a nagy belső-ausztráliai sivatagban. Utolsók vagyunk, egyetlen árva pontot szereztünk, mindkét meccsünkön már a szünet előtt begyűjtöttünk egy piros lapot. És most azokkal a szerbekkel játszunk, akik 1-0-ra legyőzték a minket 4-0-val elintéző németeket. Miért nem vágjuk mégis fejbe magunkat egy méretes bumeránggal, és miért nem kullogunk szépen haza, mint szovjet katona az ideiglenesen Magyarországon állomásozásból?

Nos, azért, mert a helyzet valójában korántsem olyan reménytelen, mint elsőre látszik, és ebből a csoportból (is) tovább lehet jutni az utolsó helyről (ahogy Nigériának is tovább lehetett volna, vezetett is, aztán egy méterről kihagytak egy helyzetet, ami ha bemegy, pont nélküli utolsóból három pontos másodikká is előléphettek volna). Szóval Nigéria majdnem megcsinálta, pedig rosszabb helyzetből indult – Ausztrália akkor miért ne csinálhatná meg tényleg?

6 komment

Címkék: szerbia beharangozó vb2010 ausztrál foci

No, tíz emberrel is szereztünk egy pontot. Ha az utolsó körben megverjük Szerbiát, ott vagyunk a nyolcaddöntőben. Igaz, nemigen érdemeljük meg, de a tíz ellen győzni képtelen Ghána sem (akik szintén továbbmehetnek, ha legyőzik a németeket).

Szóval rettegj, Szerbia, hiába vagytok vízilabdában is ti a császárok! Ha sikerül legalább egy félidőt 11 a 11 ellenben játszani, lehet esélyünk; mi is öljük a focit, a szerbek is.

3 komment

Címkék: szerbia vb2010 ausztrál foci

Akik ekkora helyzetet kihagynak, mint most talán Wilkshire és Kennedy, azoknak semmi helyük itt, de komolyan. A szállodából menjünk egyenest a reptérre, és talán még spórolunk valamit az államkasszának, ha pár nappal rövidebb ideig maradunk.

Szólj hozzá!

Címkék: közvetítés ghána vb2010

Sír a labda

2010.06.19. 17:21 Vidmár Tóni

Sok a szabálytalanság, sok a bénázás, és eléggé reménytelen a támadójátékunk. Ez volt négy éve Japán ellen is, aztán a végén, ollé, öt (+3) perc alatt vágtunk hármat.

De mondjuk Ghána nem Japán. És akkor nem is voltunk emberhátrányban.

Szólj hozzá!

Címkék: közvetítés ghána vb2010 ausztrál foci

Persze 1930-ig visszamenőleg nem tudtam végignézni az összes vébémeccset, de amennyire látom, sikerült történelmet írnunk: egyelőre nem találtam olyan csapatot, amely első két világbajnoki csoportmeccsén egyaránt kapott volna piros lapot.

Szólj hozzá!

Címkék: statisztika kiállítás harry kewell tim cahill

Ilyen védelmet, de tényleg: két emberen átmegy a ghánai, aztán meg a gólvonalon kezezünk (még ha egyébként ennél jobban nemigen szoríthatta volna le a kezét Kewell). Esetleg még le kellett volna fejelni Rossettit, mondjuk meg is érdemelte volna.

Jó lenne, ha egyszer lenne egy meccsünk, aminek legalább a felét nem emberhátrányban játsszuk végig.

Ghána-Ausztrália 1-1, innen nagyon nehéz lesz.

Szólj hozzá!

Címkék: gól közvetítés ghána

Hát ezt mondtuk, hát ezt mondtuk, hát ezt mondtuk! Szabadrúgás messziről, erősen, ahogy kell. A kapus bénázik, ahogy kell, a csatár ott van, ahogy. Bresciano jól lőtt, Holman jól érkezett.

Mostantól okosan védekezni, és jól ívelgetni, vagy bölcsen kontrázni kell, aztán meg is vagyunk.

Szólj hozzá!

Címkék: közvetítés ghána vb2010

Még.

Az első percekben viszont egyértelműen mi vagyunk a jobbak, sajnos a németek ellen is így kezdtünk.

Még nem telt el tíz perc, de az látszik, hogy a ghánai védelem tényleg eléggé instabil.

Szólj hozzá!

Címkék: közvetítés ghána vb2010

Miután a szerbek tegnap meglepték a németeket – a szerencse és az idióta spanyol bírós hathatós támogatásával –, még az első meccsen 4-0-ra legyalult csapatunk is könnyen visszajöhet a versenybe. Bár talán jobb lett volna, ha a szerbek kikapnak, mert akkor ők biztos kiesők, így az utolsó meccsen már aligha küzdöttek volna. 

De egyelőre kár előreszaladni, ha ma délután nem kalapáljuk el a ghánaiakat, akkor nincs értelme számolgatni, nem juthatunk tovább (illetve egy döntetlennel még talán marad esélyünk, de aligha több, mint amennyi egy bumerángnak arra, hogy ne jöjjön vissza). Szóval nyerni kell Ghána ellen, és akkor van négy hárompontos csapat a csoportban.

Hogy miért fogunk nyerni? Pofonegyszerű.

Az afrikai csapatoknak legendásan gyengék a kapusaik, vagy eleve bizonytalanok, vagy a nagy védéseket nagy bénázásokkal kombinálják (mint például a nigériai Enyeama a görögök ellen). A mi nem túl szellemes támadójátékunk pedig, ha valamiben, akkor a távoli, életteli lövésekben viszonylag erős.

Aztán az is sokat számít, hogy nálunk várhatóan visszatér Harry Kewell, náluk viszont sérült a két belső védő, az egyik Mensah és Vorsah (igaz, nálunk eltiltott Cahill, de hát Ghánának sincs Essienje). Szóval a védelmünk erősebb, mint a ghánai – a kapusunk, a majdnem Európa Ligát nyert Schwarzer pedig egyenesen a csapatunk legjobbja –, támadójátékunk pedig éppen az ő sebezhető pontjuk megsebzésére alkalmas leginkább.

Aztán pedig Ghána ellen történelmileg jók vagyunk: eddig hat meccset játszottunk, négy győzelem, egy döntetlen, egy vereség a mérlegünk. És ráadásul a győzelmek nem nyúlnak a múlt szépséges és mélységes kútjába, bő két éve, 2008 májusában is nyertünk. Igaz, csak 1-0-ra (alant a videó), de istenem, a socceroos ritkán volt híres a gólzáporos meccsekről.

Azóta, hogy ezt az 1-0-t összehoztuk, egyszer játszottunk még, 2008 őszén, akkor született az egyetlen döntetlen (1-1). A többi négy meccset 1995 júniusa és 1996 szeptembere között rendezték, az eredmények sorrendben a mi szemszögünkből: 2-1, 1-0, 0-1, 2-0. Szóval egynél több gólt még sosem kaptunk Ghánától, igaz, kettőnél többet sosem lőttünk még (annyival, bármennyire kellene is gólarányt javítani, most is kiegyeznénk).

A kezdó tizenegyünk: Schwarzer – Wilkshire, Neill, Moore, Carney - Culina, Valeri - Emerton, Bresciano, Holman - Kewell (a névsor biztos, a felállás általunk elképzelt). Az első meccsen Kewell és Carney nem játszott, Holman csere volt.

Szóval nyerni kell, mert különben mehetünk vissza a balettbe táncolni ugrálni, de legalábbis Canberrába kengurut etetni. Egy óra múlva kezdünk, hajrá.

3 komment

Címkék: videó beharangozó ghána ausztrál foci

Vasárnap este a német válogatott nagyon legyőzte Ausztráliát, nincs mit szépíteni ezen. A játékunk ötlettelen volt, mint Kylie Minogue számai, de legalább olyan erőszakos, mint Mel Gibson életműve, szóval rosszabb volt ez az este, mint a McLeod lányai, pedig annál rosszabbat ritkán lát az ember. Szerencsére viszont nemcsak Dél-Afrikában, hanem Berlinben is volt egy ausztrál-német meccs, nem is akármilyen.

A vébémeccs előtt ugyanis a derék németek, kedvcsinálóként, testfestett pornósztárokat eresztettek egymásra és egy focilabdára. A német Bild bulvárlap beszámolója szerint tizenkét lány testére kerültek az ausztrál és a német mezeket idéző színek, a hölgyek – köztük Dolly Buster, az egy Big Brotherben feltűnt Lilly Love, a négy pornódíjjal kitüntett Vivian Schmitt és a mezőny mellben legerősebb tagja, Annina Ucatis – a beszámolók szerint lelkesen, ám nem túl hozzáértően kergették a labdát a fehér homokos folyóparti pályán.

Hogy mi volt az eredmény? Kit érdekel. (Egyébként is, rosszabb aligha lehetett, mint az esti meccsen.) Vizuális típusok galériát a fenti fotóra kattintva találnak. A lustábbak kedvéért szívesen beágyaztam volna egy videót is ide, de az nem hagyta magát, így azt itt tekinthetik meg.

5 komment

Címkék: videó németország női foci

A hétvégén kétszer is leégtem a strandon, de ez semmi ahhoz képest, ahogy Cahillék jártak a németek ellen. Vagyis Cahill már nem is, őt 56 perc után kiállították, látszólag joggal, elég keményen beleszállt Podolskiba, de ha ez a kis szláv teuton tudná, Cahill szamoa ősei hogyan intézték el a sérelmeiket, örülne, hogy nem ették meg.

Nem úgy, mint minket a németek, mármint képletesen persze. Mondhatnánk, hogy ha az a helyzet bemegy az első percben, vagy ha azt a tizenegyest megadják, de kár lenne. Ha Anton End(h) lenne a nevem, már írnám a Miért beteg az ausztrál futballt, és remélem, a melbourne-i lapok már holnap fejtegetni kezdik, hogy túl sok tésztát ettek a fiúk, és némelyek kimaradtak a meccs előtt. Aztán persze felemlegethetnénk, hogy egy brazil és két lengyel gól mellett csak egy németet kaptunk, de a vége mégis csak az, hogy négy-null oda, ráadásul, ahogy mondani szok avatott sportújságírói körökben, teljesen megérdemelten.

Persze még nincs veszve semmi, Ghána most elbizakodott lesz, behúzzuk a három pontot, aztán az utolsó fordulóban a szerbeknek már úgyis mindegy lesz, bocs, Surda, azzal a győzelemmel ott lehetünk a második helyen.

4 komment

Címkék: ausztrál foci

Lelkesítő videó, drága ozziek!

2 komment

Címkék: film videó németország ausztrál foci

hogy Verebes mágust vagy Csank Jánost idézzem, de azért ez elég nyilvánvaló tizenegyes volt.

A németek egyébként is jobbak nálunk, ez rendben. De ehhez miért kell még segítséget is adni nekik?

Szólj hozzá!

Címkék: németország bíró közvetítés

- írja az ausztrál csapatról a Sport Géza.

Gézának szóltak vajon, hogy ezt Verbeeknek is elmondhatná?

Szólj hozzá!

Címkék: ausztrál foci pim verbeek

Podolski után a másik lengyel német gólzsák, Miroslav Klose is bevágta.

Hevesi Tamás, az már biztos, mellélőtt.

És valószínűleg Pim Verbeek is, legalábbis a védelmünkben. Ilyen lestaktika mellett még Torghelle Sanyi is tudna gólt lőni.

Szólj hozzá!

Címkék: németország gól közvetítés

A német gólt Podolski szerezte (az ausztrál Schwarzer csak beleütni tudott a lövésbe).

A német sárgát Özil kapta.

Khedira, mi van veled?

Szólj hozzá!

Címkék: németország közvetítés vb2010

Hát persze

2010.06.13. 20:41 Vidmár Tóni

Támadunk, kihagyuk egy helyzetet. Szögletet rúgunk, kihagyunk még egyet. Jól, összeszedetten, szépen, okosan játszunk.

Aztán a németek egyszer elvánszorognak a kapunkhoz.

1-0.

1 komment

Címkék: németország gól közvetítés vb2010

Még, tegyük hozzá gyorsan. A meccs bő félperce kezdődött, de eddig még nem láttuk az ausztrál tizenhatost, viszont már volt egy akciónk, még ha a végén lövés helyett csak egy védőn felpörgő labdát is kellett megfognia a német kapusnak. Majd a harmadik percben egy újabb, a kapus már verve volt a szögletünk után.

Blitzkrieg - üzenjük a német szurkereknek, arcunkon egyre szélesebb mosollyal.

Szólj hozzá!

Címkék: németország közvetítés

Hevesi Tamást zenészként ismerte meg az ország valamikor a nyolcvanas években, tudják, Jeremy, Csíkos napernyő, slágerek a Névtelen Nulla zenekar élén. Aztán hat és fél évre eltűnt Magyarországról, no nem egyszerre, hanem szakaszosan ennyit töltött Ausztráliában, ahogyan blogunknak elmondta, hol három, hol kilenc hónapot töltött a világ túlsó felén. Szóval Ausztrália és az ausztrálok szakértője, ezt bátran elmondhatjuk.

És emellett a focihoz is ért valamennyit. A női U17-es válogatott szövetségi izéje, kapitánya vagy edzője, vagy mije - elfelejtettük megkérdezni a pontos titulusát –, emellett a Fradinál a felnőtt női focicsapat edzője. Mondhatnánk persze, hogy a női foci mégsem igazi, amatőr státuszban rugdossák a labdák kecses hölgyek – hogy Ausztráliában milyen kecsesek, azt itt láthatják –, de nem komoly a dolog. Viszont emellett Hevesi megszerezte az UEFA pro licenszes edzőképesítését, és NB I-es csapat kispadján is ült, igaz, az utolsó helyen REAC-cal nem tudott csodát tenni; a rákospalotaiak kiestek a magyar foci úgynevezett élvonalából.

MIndenestre azt elmondhatjuk, hogy Hevesi ért a focihoz és ért az ausztrálokhoz. És bő két óra múlvaazt is megtudhatjuk, mennyire ért a jósláshoz. Eddig jól áll: a csoport első fordulójának két meccséből egyet már eltalált: a hét közepi beszélgetésünkkor megmondta, hogy Ghána, ha csak egy góllal is, de megveri Szerbiát. Nos, nagyon reméljük, hogy a második tippje is bejön: az, hogy 1-1-es döntetlen lesz a németek elleni meccsünk. Eddig kétszer játszottunk velük, mindkétszer ők nyertek (alant a videók). Egyszer 3-0-ra, az emlékezetes 1974-es vébémeccsen (később világbajnokok lettek), majd 2005-ben a Konföderációs Kupán, akkor 4-3-ra győztek. Szóval javul a formánk, 31 év alatt kettővel jobb gólkülönbségig jutottunk, most még eggyel jobb már elég lenne.

Szólj hozzá!

Címkék: előzetes németország vb2010 hevesi tamás ausztrál foci

Fiának súlyos betegsége miatt nem tér vissza a világbajnokságra készülő ausztrál labdarúgó-válogatott dél-afrikai edzőtáborába a kapus Brad Jones – adta hírül az MTI. A Middlesbrough játékosa szombaton utazott el Franciaországba a családjához. Fia, a négyéves Luca leukémiás.

"Öt hétig tart a gyógykezelés, és itt szeretnék lenni vele, ameddig csak lehet - nyilatkozta szerdán a 28 éves hálóőr. - Keményen dolgoztam, hogy bekerüljek a keretbe, de ez a szörnyű hír mindent más megvilágításba helyezett." Jones helyett az Adelaide Unitedet erősítő, ugyancsak 28 esztendős Eugene Galekovic lesz a nemzeti csapat harmadik számú kapusa. Videó Galekovicról:

 

Az ausztrálok vasárnap kezdik a vb-t, és először a németekkel találkoznak. Ebben a csoportban szerepel még a szerb és a ghánai együttes is.

5 komment

Címkék: vb2010 ausztrál foci brad jones eugene galekovic

Kedveskedtünk már a férfiaknak elbűvülő pucér labdabűvülő lányainkkal, teszteltük ízlésüket szexisnek mondott szurkolóinkkal, valamint az ausztrálosított Kocsis Orsi kebleivel. Nos, itt az idő, hogy a nőkre is gondoljunk.

Tim Cahill az ausztrál válogatott egyik legjobb játékosa, amikor Kewell éppen sérült, akkor a legjobb. Vagy azt is mondhatnánk, hogy csak azokban a rövid időszakokban nem a legjobb, amikor Kewell épp nem sérült. Ereiben az angol és ír mellett szamoai vér is csörgedezik, ahogy mondani szokás, és ez látszik is rajta. Élelmedett brit hölgyek, amikor kifizetik a Fiji-szigetek éves GDP-jének megfelelő árú "relaxációs programjukat" december végére, január elejére valami délszaki tengerre, vélhetően arról ábrándoznak, hogy ilyesféle fiúk, férfiak fogják őket életre szóló szerelmükkel kényeztetni két héten át.

Tim Cahillről egyébként azt érdemes tudni, hogy szereti a tetoválást, ami szintén látszik rajta. Egyébként pedig az Evertonban játszik, a beceneve Shoot, negyvenszeres válogatott, a socceroos színeiben húsz gólt lőtt, 31 éves - ezek nem látszanak rajta. A születésnapja december 6-án van, és tavaly óta az ausztráliai Wollongongban ifiakadémiát működtet a helyi rendőrséggel és közösségi klubbal karöltve (a város egy köpésre van Sydneytől, egyetemén több mint húszezren tanulnak).

2 komment

Címkék: fotó tim cahill

süti beállítások módosítása